Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відмовлено у задоволенні скарги на рішення Першої Дисциплінарної палати ВРП про відмову у притягненні судді Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області Бакай І.А. до дисциплінарної відповідальності

09 листопада 2017, 14:22

Вища рада правосуддя 9 листопада 2017 року розглянула скаргу Райти Наталії Володимирівни в інтересах Райти Дарії Іванівни на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2017 року № 2573/1дп/15-17 про відмову у притягненні судді Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області Бакай Іванни Анатоліївни до дисциплінарної відповідальності.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова повідомила, не погоджуючись із рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про відмову у притягненні судді Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області Бакай Іванни Анатоліївни до дисциплінарної відповідальності, скаржник Райта Дарія Іванівна в особі представника Райти Наталії Володимирівни звернулась до Вищої ради правосуддя із скаргою, в якій просить рішення Дисциплінарної палати скасувати повністю та ухвалити нове рішення, яким притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Бакай І.А.

На думку автора скарги, Дисциплінарною палатою не було надано належної оцінки всіх її доводів, викладених у дисциплінарній скарзі щодо порушення суддею Бакай І.А. норм процесуального права. Зокрема, щодо направлення документів на експертизу, відмови у задоволенні клопотання про призначення додаткової експертизи, а також відомостей стосовно втрати документа у справі № 446/997/15-ц, додатково заявлених під час розгляду дисциплінарної справи на підставі клопотання скаржника, що не були відображені у дисциплінарній скарзі.     

Тетяна Малашенкова доповіла, що під час перевірки зазначені доводи скаржника не підтвердилися, оскільки наведені відомості, заявлені в межах скарги, вже були предметом розгляду Дисциплінарної палати у встановленому законом порядку відповідно до вимог статті 43 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

«Під час розгляду скарги Райти Н.В. в інтересах Райти Д.І. на рішення Дисциплінарної палати від 30 серпня 2017 року № 2573/1дп/15-17 не виявлено відомостей, які не були предметом розгляду Дисциплінарної палати, чи яким вона не дала належної оцінки у межах розгляду дисциплінарної скарги», – підсумувала Тетяна Малашенкова.

Вища рада правосуддя, розглянувши скаргу Райти Наталії Володимирівни в інтересах Райти Дарії Іванівни,ухвалила залишити без змін рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2017 року № 2573/1дп/15-17 про відмову у притягненні судді Кам’янка-Бузького районного суду Львівської області Бакай Іванни Анатоліївни до дисциплінарної відповідальності.

 Прес-центр судової влади України