Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Київського ААС провела майстер-клас для студентів МАУП

09 листопада 2017, 14:10

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права у 2017 році в Навчально-науковому інституті права ім. князя Володимира Великого 9 листопада 2017 року відбувся майстер-клас «Київський апеляційний адміністративний суд як елемент судової системи України», який провела суддя КААС Олена Ганечко.

Олена Миколаївна має стаж роботи суддею понад 9 років та науковий ступінь кандидата юридичних наук. Вона розповіла учасникам майстер-класу про власний шлях вибору професії.

Студенти мали можливість дізнатися про специфіку діяльності Київського апеляційного адміністративного суду, зокрема суддя пояснила, що у складі колегії – три судді, оскільки в апеляційному суді переглядається, перевіряється правильність рішення, ухваленого у суді першої інстанції. Загалом у Київському апеляційному адміністративному суді працюють 49 суддів, кожен з яких має помічника та секретаря. Також студенти дізналися про обов’язки кожного з учасників засідання, а саме: роль секретарів, функції судових розпорядників, можливості вільних слухачів.

Олена Ганечко розповіла про навантаження суддів КААС. Так, протягом місяця один суддя розглядає 32–62 справи.

- Можна справу розглянути протягом 5 хвилин, а можна і місяць розглядати, – пояснила вона.

Щотри роки судді повинні підвищувати кваліфікацію. Для цього вони проходять спеціальні курси та тренінги й отримують відповідні сертифікати.

Останніми роками судова система стає більш відкритою до суспільства, активно комунікує з громадськістю таЗМІ.

Після майстер-класу студентам продемонстрували навчальний фільм.

Відбулась активна дискусія з приводу запровадження судової реформи в Україні, під час якої суддя розповіла про практичні проблеми її реалізації та шляхи їх подолання.

За результатами зустрічі досягнуто домовленість між керівництвом Навчально-наукового інституту права ім. князя Володимира Великого та суддею Оленою Миколаївною Ганечко про співпрацю у проходженні студентами Інституту виробничої та переддипломної практики на базі Київського апеляційного адміністративного суду.

Джерело – МАУП

За повідомленням прес-служби суду