Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дев’ять років позбавлення волі за крадіжку і тілесні ушкодження із смертельним наслідками

09 листопада 2017, 13:40

Остаточне покарання  у виді дев’яти років позбавлення волі призначив Віньковецький районний суд неодноразово судимому жителю Деражнянського району. Суд визнав його винним у вчиненні одразу двох кримінальних правопорушень: нанесенні умисних тяжких  тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу) і таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно (ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу).

Як встановив суд, 25-річний чоловік  в гостях  у свого знайомого разом з ним та його вітчимом розпивали спиртні напої. Після вжитого господарі заснули, а  гість продовжив застілля. Із своєї кімнати вийшла бабуся і почала вимагати припинити розпиття спиртного. Як повідомив молодик у суді, в цей момент  в нього  і виник умисел на вчинення злочину. Від отриманих трьох ударів молотком в область голови  потерпіла через кілька днів помре у лікарні.

 Та цим історія не закінчилась. Чоловіку необхідно було їхати до райцентру, тому він викрав із шафи в одній із кімнат будинку чоловічу куртку, штани та черевики, а із кишені потерпілої поцупив ще 900 грн. В дорозі його й затримали працівники поліції.

В суді обвинувачений  у скоєному щиро розкаявся. Однак суд постановив, що його виправлення та перевиховання можливе лише в умовах ізоляції від суспільства. Вердикт – дев’ять років позбавлення волі.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду