Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою у місті Львові

06 листопада 2017, 15:30

Метою чергового заходу  було ознайомлення учасників з досвідом вітчизняних судів щодо взаємодії із громадськістю та презентація Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою, схваленої у липні цього року спільним рішенням учасників Комунікаційного комітету системи правосуддя, створеного відповідно до Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя від 10 лютого 2017 року.

Презентацію проведено для голів судів Львівської, Рівненської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської областей.

Учасники обмінялися досвідом із впровадження прямих зв’язків між судами та суспільством у західному регіоні. Зокрема, обговорювалися оригінальні теле- та радіопроекти судів,  досвід організації і проведення заходів для ЗМІ, громадян, молоді різних вікових груп, підготовка новин та робота суду в інформаційному полі в період кризової комунікації з метою поширення оперативної, достовірної інформації про діяльність судової установи. Йшлося також і про практичні аспекти налагодження міжнародних комунікацій між судовою спільнотою.

Спікерами у тренінгу виступили: суддя господарського суду Харківської області Тетяна Суярко, голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, голова Зарічного районного суду міста Суми Ганна Шелєхова, суддя-спікер апеляційного суду Кіровоградської області Світлана Яковлєва, голова Гребінківського районного суду Полтавської області Леся Федорак, голова апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич та прес-секретар цього суду Наталія Совва, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко, заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, заступник керівника Прес-центру судової влади України Ірина Паламарчук.

Як розповіла О.Лисенко, портал «Судова влада України» за ініціативою ВРП та Прес-центру судової влади Україниперетворюється в агентство судової інформації, де ЗМІ та громадяни можуть отримати новини судової влади з першоджерела..

Голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин ознайомив учасників заходу про досвід суду з проведення комунікаційних заходів від брифінгів до модельних судових засідань. Голова апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич та прес-секретар суду Наталя Совва презентували телепроект «Слово Феміди» та власну концепцію підготовки судових новин. Як наголосила Н.Совва, запорукою  комунікаційного успіху апеляційного суду є підтримка керівництва, креативність прес-служби, розуміння нею загальнонаціонального контексту й завдань всього судового корпусу, активне життя самого суду, підтримка колег, суддів та працівників апаратів судів області.

Про досвід створення радіопрограми розповіла Світлана Яковлєва, наголосивши, що радіо є простим та доступним форматом для реалізації.  За словами С.Яковлєвої, до такої ініціативи суддю-спікера спонукали численні запити громадян, особливо осіб похилого віку, інших вразливих верств населення, справи яких розглядалися у судах. Сьогодні така радіопрограма в регіоні виходить вже за участю представників судів, поліції та адвокатів. Леся Федорак в рамках презентації Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою та кращого досвіду судів із впровадження прямих зв’язків між судами та суспільством розповіла про власний досвід роботи у сфері комунікації, а саме про реалізацію проектів «Робочий день із суддею», «Суд очима дитини», «Дитяча кімната у суді», дала практичні поради. 

«Усі учасники заходу єдині у тому, що суд буде успішним у сфері комунікації тоді, коли спільно працюватимуть голова суду, суддя-спікер та прес-секретар», – наголосила О.Лисенко.

Фотогалерея

 Прес-центр судової влади України