Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув з громадської організації «Спортивний клуб «Першотравневець» заборгованість за договором охорони в сумі 168 тис. грн.

06 листопада 2017, 15:00

Товариство з обмеженою відповідальністю звернулось до Господарського суду Запорізької області з позовом до громадської організації «Спортивний клуб «Першотравневець» про стягнення заборгованості за договором.

Встановлено, що у січні 2017 року між позивачем та СК «Першотравневець» було укладено договір на охорону, відповідно до умов якого виконавець в інтересах замовника здійснює охорону технічними засобами об’єктів, що належать власнику, а також матеріальних цінностей, що в них знаходяться, а замовник своєчасно здійснює оплату послуг.

Судом встановлено, що у вересні 2017 року позивач звернувся до відповідача з претензією про сплату боргу в розмірі 168 тис. грн. за період з січня по серпень 2017 року.

Однак, відповідач за надані послуги з приватним підприємством не розрахувався, доказів повної або часткової оплати заборгованості суду не надав.

Положеннями ЦК України та умовами спірного договору визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 17.10.2017 було прийнято рішення по справі №908/1916/17, яким позов  задоволено, з громадської організації «Спортивний клуб «Першотравневець» стягнуто суму боргу в розмірі 168000,00 грн.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду