Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оболонським районним судом м. Києва замінено захисника у справі по обвинуваченню екс-Президента

25 жовтня 2017, 18:32

 25 жовтня 2017 року ухвалою Оболонського районного суду м. Києва замінено захисника обвинуваченого Януковича Віктора Федоровича Гераська Максима Григоровича іншим адвокатом.

      Такого висновку суд дійшов зважаючи на те, що в судовому засіданні захисник проявив крайню непрофесійність та відсутність достатньої кваліфікації для надання правової допомоги в кримінальному проваджені, що є особливо складним. Зокрема, участь захисника Гераська М.Г. в дослідженні доказів в судовому засіданні фактично звелася до заявлення клопотань про оголошення перерв з метою виклику до суду поліції задля оцінки дій складу суду, надання часу для обідньої перерви в судовому засіданні, що розпочалося після 14 год., клопотання про усунення від участі у справі одного із прокурорів з метою кількісного урівнення сторони захисту та обвинувачення.

       При ухваленні рішення з вказаного питання, суд зважав на свій обов’язок забезпечити право обвинуваченого на кваліфіковану правову допомогу з боку призначеного захисника, а також на право змінити адвоката, який надає безоплатну вторинну правову допомогу у разі неналежного виконання адвокатом своїх зобов’язань за умовами договору та недотримання ним порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги, відсутності належної кваліфікації для надання правової допомоги у конкретному провадженні, що є особливо складним.

       Таким чином,  суд доручив Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві, з метою забезпечення безперервності надання безоплатної вторинної правової допомоги, невідкладно призначити адвоката для здійснення захисту обвинуваченого Януковича Віктора Федоровича та забезпечити його явку в судове засідання, яке відбудеться 26 жовтня 2017 року о 10 год.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду