Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Овідіопольському районному суді Одеської області пройшов «День відкритих дверей» для учнів Овідіопольської ЗОШ №2 9-10 класів

25 жовтня 2017, 17:02

У Овідіопольському районному суді Одеської області пройшов «День відкритих дверей» для учнів Овідіопольської ЗОШ №2 9-10 класів

 
 

 З метою популяризації і підвищення прозорості діяльності місцевих загальних судів 25 жовтня 2017 року у Овідіопольському районному суді Одеської області для учнів Овідіопольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 пройшов черговий день відкритих дверей.

Учасниками вказаного заходу були учні 9-а, 9-б, 10 класів разом із соціальним керівником школи – Завозненко Іриною Сергіївною та вчителем правознавства – Легкобит Світланою Петрівною. Зустрічали гостей голова суду – Кириченко П. Л. та керівник апарату суду – Богатирьова Т.В.


 

Учні мали змогу ознайомитись з приміщенням суду, були присутні при розгляді кримінальної справи відносно неповнолітньої особи, де спостерігали за порядком розгляду справи, фіксування судового процесу. Також було продемонстровано роботу відеоконференцзв’язку та пояснено її функціонування та призначення. Також учні побували в архіві суду та побачили як зберігаються справи, та їм було показано рішення ще за 1949 рік.

 

 

 Мали змогу поспілкуватись з працівниками суду, яким ставили питання які їх цікавили найбільше, серед яких були питання пов’язані з призначенням покарання неповнолітнім – щодо строку на який особа може бути засуджена. Також ставили питання порядку взяття особи під варту та під домашній арешт, та різницю між цими запобіжними заходами.

Після зустрічі учні між собою обговорювали гарні враження під час перебування у суді. Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу.

  Джерело

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області