Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному за фактом грабежу, поєднаного з проникненням в житло

25 жовтня 2017, 09:41

24.10.2017р. до Городенківського районного суду Івано-Франківської області поступило клопотання слідчого СВ Городенківського ВП Коломийського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо раніше судимого громадянина,  який підозрюється у  вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.186 КК України (за фактом грабежу, поєднаного з проникненням в житло).

Житель м. Городенка  Івано-Франківської області підозрюється в тому, що 21.10.2017 р. після розпивання алкогольних напоїв із своїм батьком прийшли до господарства потерпілого, маючи намір відкрито заволодіти його майном.

Перебуваючи в господарстві потерпілого, підозрюваний   шляхом  зламу вхідних дверей разом з батьком, проникли всередину приміщення, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення,  відкрито заволоділи мобільним телефоном потерпілого застосувавши при цьому насильство, яке не є небезпечне для життя чи здоров’я потерпілого, а саме після заволодіння мобільним телефоном підозрюваний завдав потерпілому тілесні ушкодження, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.             

 Ухвалою суду від 24.10.2017р. в задоволенні клопотання  відмовлено.

Застосовано до підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Покладено на підозрюваного такі обов'язки:

1) прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

2) не залишати місце постійного проживання цілодобово без дозволу слідчого, прокурора, або суду;

3) утримуватись від спілкування зі свідками, потерпілим, експертами, спеціалістами в даному кримінальному провадженні;

4) носити електронний засіб контролю.

Роз'яснено підозрюваному, що відповідно до частини 5 статті 181 КПК України, працівники органу Національної поліції з метою контролю за його поведінкою, мають право з'являтися в житло, під арештом в якому він перебуває, вимагати надання усних чи письмових пояснень з питань, пов'язаних із виконанням покладених на нього обов'язків, використовувати електронні засоби контролю. В разі невиконання вищевказаних зобов'язань може бути застосований більш суворий запобіжний захід.

Джерело

За інформацією прес-служби суду