Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Близько 500 тисяч гривень - сума збитків від погрому у Святошинському районному суді міста Києва

24 жовтня 2017, 17:08

Як повідомили Прес-центр судової влади України у Святошинському районному суді міста Києва, проведено попередній підрахунок збитків, нанесених в результаті дій так званих "громадських активістів" у суді 23-24 жовтня 2017 року.

За попередніми обрахунками суду заподіяно шкоду у розмірі близько 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, що 23  жовтня 2017 року під час розгляду клопотання старшого слідчого Святошинського  УПГУНП у м. Києві Баженової О.Л. щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно Коханівського М.М., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень),  особи, які перебували в залі суду як вільні слухачі вчинили бійку та штовханину, висловлювали погрози на адресу судді, відмовлялися залишити залу судового засідання, на зауваження суду не реагували. Судді та секретарю судового засідання вдалося вийти із зали за допомогою працівників поліції. 

Після цього так звані «громадські активісти» заблокували зал судового засідання та почали бити вікна, нищити техніку, якою, зокрема, забезпечувався запис засідань та відеоконферензв`язок, меблі, скляний бокс для підозрюваних тощо.

Інф. Прес-центру судової влади України