Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначене на сьогодні засідання у справі вбивств на Євромайдані не відбулося через погром у Святошинському районному суді міста Києва

24 жовтня 2017, 15:39

Призначене на 24 жовтня 2017 року на 11:30 судове засідання у Святошинському районному суді міста Києва у справі вбивств на Євромайдані не відбулося через події, що мали місце 23-24 жовтня у Святошинському районному суді міста Києва.

Про це йдеться у повідомленні в.о. Голови Святошинського районного суду міста Києва А.Скоріна. За словами  А.Скоріна, так звані "громадські активісти" зчинили погром саме у тій залі засідань, де мало відбудися розгляд справи щодо Євромайдану та яка була спеціально обладнана системою відеоконференцзв`язку для проведення регулярних онлайн-трансляцій засідань суду. 

Як вже повідомляв Святошинський районний суду міста Києва, під час розгляду 23-24 жовтня 2017 року клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно  Коханівського М.М., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) так звані «громадські активісти» заблокували зал судового засідання та почали бити вікна, нищити техніку, якою, зокрема, забезпечувався запис засідань та відеоконферензв`язок, меблі, скляний бокс для підозрюваних тощо.

«Вважаю дії вищевказаних осіб, а особливо участь у цих подіях народних депутатів України, є неприпустимими, протиправними, такими, що створюють тиск на суд і є прямим втручанням у здійснення правосуддя з метою перешкодити виконанню службових обов’язків та містять ознаки адміністративного та кримінального правопорушення, – зауважив Андрій Скорін. – Крім того, через вказані дії було зірвано заплановані інші судові засідання, чим було порушено права учасників процесу, у тому числі у кримінальному провадженні щодо вбивств на Майдані 20 лютого 2017 року, запланованого сьогодні на 11:30»

Про наступне засідання у вказаній справі буде повіlомлено додатково.

Джерело

Прес-центр судової влади України