Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Полтавської області відбулася координаційна нарада з головами та керівниками апаратів місцевих судів

17 жовтня 2017, 13:58

13 жовтня 2017 року в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області відбулась координаційна нарада з головами та керівниками апаратів місцевих судів, на якій було обговорено стан здійснення судочинства місцевими судами області у І півріччі 2017 року та заходи щодо створення і організації  діяльності Судового інфо - медіа центру Полтавської області (відповідно до рішення Ради Суддів України № 37 від 08.06.2017р.).

Голова суду Сергій Гальонкін у своєму виступі зупинився на статистичних показниках роботи місцевих та апеляційного суду області, а також відзначив проблемні питання, які існують на сьогодні. Зокрема, Сергій Анатолійович  зупинився на проблемі кадрового забезпечення судів області, так  станом на 01.07.2017 року в місцевих судах Полтавської області було 47 вакантних посад суддів, два районні суди – Лохвицький та Карлівський взагалі не здійснювали судочинство в зв’язку з відсутністю суддів. В Апеляційному суді Полтавської області із 59 суддів за штатним розписом, фактично працювало лише 30. Надмірне навантаження на суддів негативно впливає на строки розгляду справ, як в місцевих,так і в апеляційному суді. Однак, не дивлячись на кадровий голод, суди області мають досить гарні показники, щодо розгляду усіх категорій справ.

Також голова апеляційного суду акцентував увагу присутніх на основних змінах, які відбулися протягом останнього часу в сфері комунікаційної діяльності судової системи України.

Секретарі судових палат Апеляційного суду Полтавської області Юрій Дряниця та Валентин Томилко більш детально у своїх доповідях зупинилися на проблемних питаннях, що виникають при розгляді тих чи інших категорій справ.

За допомогою відеозв’язку до присутніх мав можливість звернутися і Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, який прозвітував про матеріально – технічне забезпечення місцевих судів та апеляційного суду та повідомив про середню заробітну плату працівників апаратів судів станом на 01 жовтня 2017 року. Крім того, Зеновій Васильович, анонсував роботу державної судової адміністрації України щодо удосконалення роботи Електронного суду та створення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Участь у роботі наради взяв і начальник ТУ ДСА України у Полтавській області Іван Клочко, який ознайомив присутніх із станом фінансового забезпечення судів області у першому півріччі 2017 року та визначив перспективи роботи управління до кінця поточного року.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду