Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України встановила відповідність осіб, які відповідають вимогам на посаду судді КСУ

12 жовтня 2017, 16:08

Рада суддів України встановила відповідність осіб, які відповідають вимогам на посаду судді КСУ

Сьогодні, 12 жовтня 2017 року, відбулося засідання Ради суддів України, на якому було розглянуто питання щодо відповідності осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, вимогам встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України".

Доповідач із вказаного питання, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зазначила, що з часу оголошення, восьмого вересня 2017 року, конкурсу на посаду судді КСУ, до Ради суддів України надійшли пакети документів від 19 осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України. 

При перевірці наданих претендентами пакетів документів було встановлено, що один з 19 претендентів не подав заяву про участь у конкурсі для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України, яка виявила намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України. Відтак, Рада суддів України, що, відповідно до частини першої статті 12 Закону України "Про Конституційний Суд України", здійснює підготовку питання щодо розгляду на конкурсних засадах кандидатур на посаду судді Конституційного Суду з’їздом суддів України, визнала його таким,що не є особою, яка виявила намір обійняти посаду судді КСУ.

Відповідно до рішення Ради суддів України такими, що виявили бажання стати суддею КСУ, визнано 18 осіб (зі списком осіб, які виявила намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України можна ознайомитись тут ). Для усіх їх буде проведена спеціальна перевірка у порядку, передбаченому Законом України "Про запобігання корупції" стосовно кандидатів, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України та відповідають вимогам, встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України". Після завершення спецперевірки з претендентами буде проводитися співбесіда.

Джерело