Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зарічний районний суд м. Суми прозвітував про заходи комунікаційної відкритості

11 жовтня 2017, 15:55

Колектив суду постійно працює над створенням ефективної системи взаємодії суду із засобами масової інформації та громадськістю.

Довіра громадськості до судової влади має важливе значення як гарант ефективної роботи судової системи. А рівень такої довіри є свого роду показником ефективності судочинства. Тому одним із головних напрямків роботи суду є налагодження комунікаційної діяльності, яка направлена на формування позитивного іміджу суду. Її метою є зміцнення авторитету судової влади.

Зарічний районний суд м. Суми ніколи не був інформаційно ізольований від суспільства і вже не один рік використовує такі інструменти комунікації, як: зустрічі, лекції, бесіди, майстер-класи, екскурсії, дні відкритих дверей.

Зарічний районний суд м. Суми інформує про комунікаційні заходи, які проводилися судом у 3 кварталі 2017 року.

На оновленому веб –сайті суду щодня розміщуються актуальні новини та інформація про рух резонансних справ. Усі розділи сайту наповнені актуальними, інформаційними матеріалами, а для їх підготовки використана проста, зрозуміла для громадян мова.

14 серпня 2017 року оновлений веб-сайт суду презентований слідчим Головного управління Національної поліції України в Сумській області під час проведення відповідної зустрічі.

26 вересня 2017 року ознайомлення адвокатів з оновленим веб-сайтом суду під час Звітно-виборчої конференції адвокатів Сумської області .

Усі розділи на web-сторінці Зарічного районного суду м. Суми заповнювалися відповідальними працівниками апарату з урахуванням потреб громадян. Розроблювалися таким чином, щоб вони були зрозумілими і доступними для всіх користувачів, включаючи тих учасників судових справ, які самостійно представляють свої інтереси в суді.

Крім того Зарічний районний суд м. Суми висвітлює свою діяльність на сторінці в соціальній мережі Facebook, де постійно висвітлюється актуальна та корисна для громадян інформація. А з метою забезпечення двобічної комунікації, відвідувачам цієї сторінки надана можливість.

Активно заповнюються нові розділи:

  • «Публікації у ЗМІ» - додаються посилання на інтернет-видання, які у своїх публікація висвітлюють роботу Зарічного районного суду м. Суми. Крім того, коротко зазначається якого саме питання стосується публікація в засобах масової інформації;
  • «Інтерв’ю, коментарі, відповіді» - розділ містить посилання на відеосюжети, в яких працівники апарату суду надають коментарі з приводу розгляду резонансних справ;
  • «Фотогалерея» - у цьому розділі можна переглянути фото усіх зустрічей та заходів, які проводяться безпосередньо у приміщенні суду, або ж у яких беруть участь судді та працівники апарату суду;
  • «Відеогалерея» не лише цікавий розділ, але і корисний та пізнавальний. Містить усі відео, які знімалися у Зарічному районному суді м. Суми. В тому числі й цикл передач «Про суд» в рамках якого працівники апарату розповідають про головні інноваційні досягнення останніх років у судовій системі.

Із 13 квітня 2017 року кожного четверга, на телеканалі UA:Суми, виходить передача «Про суд». Це спільний проект Зарічного районного суду м. Суми із журналістами цього телеканалу в рамках якого працівники апарату розповідають про головні інноваційні досягнення останніх років у судовій системі. Метою даного проекту є підвищення обізнаності громадян про судові правила і процедури; надання інформації про діяльність Зарічного районного суду м. Суми; сприяння співпраці між судом, громадянами, громадськими організаціями та суспільством в цілому; формування довіри громадян до системи судочинства України через довіру до роботи суду, як ланки судової системи і загалом підвищення авторитету судової влади в суспільстві.

Не залишаються поза увагою керівництва суду підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату. Проводяться заняття з суддями та працівниками апарату щодо вивчення нового та діючого законодавства.

Доброю традицією стало проведення днів відкритих дверей у суді. Проведення таких заходів у суді включає: ознайомчу лекцію, екскурсію приміщенням суду, відвідування судових засідань, спілкування з керівництвом суду, тощо. Такі заходи сприяють обізнаності громадян із специфікою роботи суду, слугують підґрунтям для правової грамотності й культури серед населення, особливо молоді:

Метою таких заходів є покращення довіри громадян до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з принципами судочинства.

З метою налагодження дієвої взаємодії з іншими установами, популяризації роботи суду, обговорення та вирішення проблем, що виникають у спільній роботі, керівництво суду є постійним ініціатором та організатором зустрічей:

  • 11 серпня 2017 року головний спеціаліст з кадрового забезпечення Марина Токар та прес-секретар Зарічного районного суду м. Суми Наталія Горкуша провели зустріч із особами, які перебувають на обліку в Сумському міському центрі зайнятості. Присутнім розповіли про особливості вступу на державну службу та продемонстрували часникам зустрічі як, користуючись сайтом Зарічного районного суду м. Суми, знайти не лише новину про оголошення конкурсу, але і всі необхідні документи, що потрібні для участі в конкурсі на заміщення вакантних посад.
  • 08 вересня 2017 року голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова з метою формування правової свідомості у молоді міста, популяризації роботи суду, підвищення рівня суспільної довіри до суду, покращення обізнаності щодо діяльності судової системи, професійного орієнтування звернулась до Управління освіти та науки Сумської міської ради з пропозицією подальшої плідної співпраці щодо проведення зустрічей суддів з учнями, студентами, проведення ознайомчих лекцій, екскурсій приміщенням суду, відвідування судових засідань, спілкування з керівництвом суду тощо.

Підсумовуючи можна сказати, що Зарічний районний суд м. Суми плідно працює у напрямку прозорості здійснення правосуддя, підвищення авторитету та довіри до судової влади в України. Втім, у будь-якому разі, не можна ставити крапку на досягнутому, адже завжди є до чого прагнути і в подальшому будемо рухатися до визначеної цілі. Подальше максимальне висвітлення діяльності суду на web-сайті суду, в засобах масової інформації, телебаченні, сприятиме прозорості судової гілки влади.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду