Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Донецької області визначить підсудність справи стосовно учасника "Роти спеціального призначення внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ «ДНР»

11 жовтня 2017, 15:10

Красноармійським міськрайонним судом  Донецької області до Апеляційного суду Донецької області для визначення підсудності направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Особи 1, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.258-3 КК України, а саме за участь у терористичній організації.

 

В провадженні Красноармійського міськрайонного суду  Донецької області перебував обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Особи 1  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Згідно  обвинувального акта, Особа 1  обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.258-3 КК України, а саме за участь у терористичній організації, членами якої Особа 1 був направлений для подальшого проходження військової служби до місця дислокації не передбаченого законами України збройного формування - «Роти спеціального призначення внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ «ДНР», розташованого у  Київському районі  м. Донецька, де Особа 1 вступив до лав терористів в «Роту спеціального призначення внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ «ДНР», яку очолює терорист «Фікс», де отримав військове спорядження, військовій одяг з шевронами «ДНР», автоматичну військову зброю, а також ідентифікаційний позивний «_____».

 В подальшому, Особа 1, знаходячись на різних окупованих терористами територіях Донецької області, а також на різних територіях Донецької області, що розташовані на лінії зіткнення, зокрема: м. Авдіївка Донецької обл., м. Дзержинськ Донецької обл., с. Обільне Старобешівського р-ну Донецької обл., с. Березове Мар`їнського р-ну Донецької обл., с. Криничне        Шахтарського р-ну Донецької обл., м. Красногорівка Донецької обл., продовжував приймати участь на стороні терористів у терористичній організації «ДНР».

Водночас, ураховуючи Розпорядження Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільний і кримінальних справ «Про визначення територіальної підсудності справ» від 02.09.2014 №2710/38-14, а також те, що вказані території, в тому числі місце вступу обвинуваченого до лав терористів (м. Донецьк, Київський район), не відноситься до меж територіальної юрисдикції Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, вказаний обвинувальний акт 03 жовтня 2017 року було   направлено Красноармійським міськрайонним судом  Донецької області до Апеляційного суду Донецької області для визначення підсудності.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду