Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Івано-Франківської області роз’яснив причини демонтажу воріт огорожі подвір’я біля Будинку правосуддя, встановлених у радянські часи

06 жовтня 2017, 12:48

05 жовтня 2017 року громадська організація «Культурно-просвітницьке товариство інвалідів «УМГ» опублікувала на сторінках кількох спільнот соціальної мережі Facebook Звернення до керівників відповідних структур Івано-Франківської ОДА, МВК та прокурора Івано-Франківської області з приводу демонтажу 04 жовтня 2017 року старовинних воріт та встановлення нових металевих з функцією автоматичного відкривання у приміщенні Будинку Правосуддя за адресою вул. Грюнвальдська, 11, звинувативши апеляційний суд у вандальному ставленні до історико-архітектурних об’єктів міста Івано-Франківська.

Апеляційний суд Івано-Франківської області роз’яснює з цього приводу наступне:

  1. На підставі розпорядження Івано-Франківської обласної ради народних депутатів від 15.11.94р. №232-р «Про Будинок правосуддя» за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальська, 11 розміщено Апеляційний суд Івано-Франківської області та Івано-Франківський міський суд.
  2. Рішенням Івано-Франківської обласної ради, Шостого демократичного скликання (Дванадцята сесія) від 30 грудня 2011 року № 391-12/2011 «Про нерухоме майно на вул.. Грюнвальдській, 11 у м. Івано-Франківську» Будинок правосуддя передано на баланс Апеляційного суду Івано-Франківської області.
  3. В Івано-Франківському міському суді та Апеляційному суді Івано-Франківської області слухаються цивільні, кримінальні справи та справи про адмінправопорушення. Відповідно до спільного наказу МВС, МЮУ, ВСУ, ВССУ, ДСА, ГПУ від 26.05.2015 року № 613 «Про затвердження Інструкції з організації конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.06.2015 року за № 698/27143, в судові засідання по розгляду кримінальних справ здійснюється конвоювання осіб, які знаходяться під вартою та утримуються в слідчому ізоляторі, а також вимагається спеціально обладнати територію та приміщення суду.
  4. Фрагмент огорожі подвір’я біля Будинку правосуддя з боку вул. Грюнвальської є старовинним та потребує ремонту – укріплення та реставрації. Однак, полотно воріт, на жаль, не є старовинним і автентичним (підтверджуємо фото), було встановлене тоді, коли у будівлі в радянський час розміщувався обласний комітет партії.
  5. Апеляційний суд, як балансоутримувач, встановив ворота з функцією автоматичного відкривання з тимчасовим сучасним дизайном, оскільки служба конвоювання відповідним приписом вимагала заміни воріт.
  6. Апеляційний суд спільно з Івано-Франківською обласною радою буде вирішувати питання фінансування та виготовлення кованих воріт за дизайном автентичного полотна хвіртки в огорожі, але це потребує часу.

Апеляційний суд хоче окремо звернутись до активної громадськості Прикарпаття із запрошенням до безпосереднього спілкування, а не через Засоби масової інформації. Ми завжди готові до комунікації. Якби громадські активісти звернулись до працівників, які були на місці встановлення автоматичних воріт – ситуація прояснилась би на місці і не виникло б безпідставних звинувачень нашої установи у вандалізмі щодо архітектурної пам’ятки міста, яку ми дуже любимо, шануємо і намагаємось підтримувати в належному стані.

 


Джерело

За повідомленням прес-служби суду