Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На адресу Господарського суду Одеської області надійшла подяка від особового складу Збройних сил України

05 жовтня 2017, 16:58

До державної власті в особі Міністерства оборони України повернено земельну ділянку площею 160 га.

Вищим господарським судом України залишено без змін рішення Господарського суду Одеської області (справа №916/4102/14), яким повністю задоволено позовні вимоги заступника військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Білгород-Дністровської квартирно-експлуатаційної частини району до відповідачів Тарутинської райдержадміністрації Одеської області та ТОВ «Карпати» та визнано недійсним договір оренди землі і повернено земельну ділянку вартістю майже 3 млн.грн.

Колегія суддів касаційної інстанції погодилась з висновком місцевого господарського суду про те, що Тарутинська районна державна адміністрація не є особою, яка уповноважена від імені держави здійснювати будь-які дії щодо спірної земельної ділянки, адже дана земельна ділянка колишнього Тарутинського полігону на теперішній час перебуває у постійному користуванні Міністерства оборони України за категорією земель України.

Справа перебувала в провадженні судді Олександри Юріївни Оборотової.

 

Додатково: постановою Вищого господарського суду України від 28.09.2017р. скасовано постанову Одеського апеляційного господарського суду від 01.06.2017р. та залишено без змін рішенням Господарського суду Одеської області у справі №916/4201/14 від 01.03.2017р.

  

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (reyestr.court.gov.ua).

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду