Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Віньковецький райсуд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором і АТОвцем

05 жовтня 2017, 17:10

У липні минулого року, повертаючись із зони проведення антитерористичної операції, житель с.Нетечинці Віньковецького району прихопив із собою 79 набоїв до вогнепальної зброї. Про це йдеться у вироку Віньковецького районного суду.  Бойові припаси особливо не ховав: поклав вдома на печі у металеву форму для випікання.  

Майже через тиждень 32 набої він обміняв у свого односельця на літр «самогону». Того ж дня із обшуком до нього прийшли правоохоронці, котрі в помешканні знайшли і вилучили решту 47 боєприпасів.

АТОвця, котрий вже притягувався до кримінальної відповідальності за ч.4 ст.296, «Хуліганство» (дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), ч.2 ст.194, «Умисне знищення або пошкодження майна» (діяння, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) ККУ, суд визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу). Утім, між прокурором і підозрюваним (за участі його захисника) було укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно з документом, сторони погодились на призначення чоловікові за ч. 1 ст. 263 КК України покарання у виді трьох років позбавлення волі, та на підставі ст. 75 КК України дійшли згоди про його звільнення від відбування покарання з випробуванням з установленням іспитового строку на два роки та покладенням обов’язків, відповідно до ст. 76 ККУ, періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти його про зміну місця проживання та роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Проаналізувавши встановлені обставини, Віньковецький райсуд угоду затвердив. Вирок набирає законної сили вже завтра, 6 жовтня.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду