Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід жінці - мешканці м. Дніпра, що збувала фальшиві гроші

05 жовтня 2017, 17:21

Слідчим суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Крутієм Юрієм Петровичем обрано запобіжний захід жінці, мешканці м. Дніпра, яка в магазині інтимних послуг в Інгульському районі м. Миколаєва намагалась розрахуватися фальшивою купюрою номіналом 500 гривень. 

Продавець, отримавши від жінки-покупця банкноту, засумнівалася в її справжності та висловила свої обурення з цього приводу. У відповідь на звинувачення підозрувана почала тікати, а продавець, не розгубившись, покликала на допомогу перехожих. Втікачку спіймав патрульний поліцейський, який в цей час був не на службі та відгукнувся на крики продавчині і затримав жінку до приїзду поліцейських.

Слідчо-оперативна група поліції, прибувши на місце події зафіксувала факт виявлення фальшивих грошей та вилучила підробку. Банкнота спрямована на експертизу, а правоохоронці з'ясовують її походження. 

Також правоохоронцями вже було раніше задокументовано ще один факт злочинної діяльності підозрюваної.

Так, 27 вересня 2017 року, перебуваючи в іншому магазині по вул. Будівельників у місті Миколаєві, жінка оплатила придбану косметичну та парфумерну продукцію трьома банкнотами номіналом 500 гривень з ознаками підробки. Забравши придбаний товар, правопорушниця з місця події зникла.

Під час обшуку в помешканні правопорушниці також виявлено банкноти з ознаками підробки. 

Затримана раніше тричі притягувалась до кримінальної відповідальності за крадіжку, грабіж та збут фальшивих грошей.

З урахуванням зібраних беззапечерних доказів, зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї, вчинене повторно). 

Слідчим подано клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для запобігання ризикам переховування підозрюваної від органів досудового розслідування та суду, вчинення інших кримінальних правопорушень, незаконного впливу на потерпілих і свідків.

Прокурор клопотання підтримала та просила обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів.

Захисник  просив відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою.

Підозрювана,свою провину визнала, зазначила, що проживає в м. Дніпрі, в м. Миколаєві постійного міста проживання та роботи не має, має неповнолітню доньку, також просила обрати їй запобіжний захід не пов’язаний з триманням під вартою.

Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів до 03.12.2017 з можливістю внесення застави у розмірі 134 720 грн.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду