Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два місяці арешту за крадіжку дитячого візка, - вирок Красноармійського міськрайонного суду Донецької області

04 жовтня 2017, 12:12

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області  розглянуто кримінальне провадження  за обвинуваченням Особи 1 за ст.185 ч.1 Кримінального кодексу України (злочин проти права власності).

Так, 18 січня 2017 року приблизно о 23 годині Особа 1, проходячи повз будинок згадав, що на сходовому майданчику першого поверху першого під'їзду цього будинку знаходяться дитячі коляски, які він бачив раніше, та вирішив вчинити крадіжку дитячого візка. Реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на вчинення крадіжки чужого майна, Особа 1 шляхом підбору коду замка відчинив вхідні двері першого під’їзду будинку та зайшовши у під’їзд, керуючись корисливим мотивом та перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  таємно викрав з площадки сходового майданчика першого поверху чуже майно, а саме дитячий візок «Baby Luxe», який там знаходився, після чого залишив місце вчинення злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд. Внаслідок вчинення вказаної крадіжки Особою 1 власнику викраденого майна – потерпілій Особі 2  було спричинено майнову шкоду у сумі 1280 гривень.

Вироком Красноармійського міськрайонного суду Донецької області  від 12 квітня 2017  року Особу 1  було визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, та призначено йому покарання у виді арешту строком на два місяці, а також застосовано примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку в психіатричному закладі охорони здоров'я за місцем відбування покарання.

Ухвалою Колегії суддів судової палати в кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення апеляційного суду Донецької області від 30 серпня 2017 року вирок Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 12 квітня 2017 року залишено без змін.                 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду