Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація стосовно повідомлення про підозру судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя

22 серпня 2017, 17:24

18 серпня 2017 року представниками прокуратури Запорізької області судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Бойко О.Ю. вручено повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 КК України – «Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».

Сьогодні, 22 серпня 2017 року, судді Бойко О.Ю. у приміщенні суду представниками прокуратури Запорізької області вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

При цьому, до приміщення суду прибули адвокати Запорізької області, які висловили своє занепокоєння з приводу вказаних процесуальних дій, що ставлять під сумнів незалежність судової влади. Вручення клопотання відбувалося у присутності громадськості та представників засобів масової інформації.

Зазначеним подіям передувало звернення судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя до Вищої ради правосуддя із повідомленням про втручання в процес здійснення правосуддя, з текстом якого можна ознайомитися за посиланням.

Закликаємо представників громадськості та засоби масової інформації до завершення слідчих дій утриматись від будь-яких оціночних суджень та поширення непідтвердженої інформації, отриманої з неофіційних джерел.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду