Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя відсторонила двох суддів Дніпровського районного суду міста Києва від здійснення правосуддя

06 липня 2017, 08:51

3 липня 2017 року відбулось засідання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. У ньому взяли участь члени Другої Дисциплінарної палати: І.Артеменко, А.Бойко, Н.Волковицька, В.Нежура.

За результатами розгляду питань порядку денного під час засідання Другої Дисциплінарної палати оголошено такі висновки.

Розглянувши заяву заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В., Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Дніпровського районного суду міста Києва ДЗЮБУ Олександра Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності та застосувати дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Розглянувши заяву заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В., Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Дніпровського районного суду міста Києва МАРЧЕНКО Мирославу Вячеславівну до дисциплінарної відповідальності та застосувати дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади.

З дня ухвалення Дисциплінарною палатою рішення про застосування дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, суддя автоматично відсторонюється від здійснення правосуддя до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати (частина п'ята статті 51 Закону України "Про Вищу раду правосуддя").