Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя продовжила строк відсторонення від здійснення правосуддя судді

03 липня 2017, 18:28

Вища рада правосуддя під час засідання 3 липня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Овчаренко Наталії Григорівни у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.

У клопотанні заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначено, що Першим відділом Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 368, частиною першою статті 14, частиною другою статті 375, частиною третьою статті 369-2, частиною другою статті 354, частиною четвертою статті 358, частиною третьою статті 369 Кримінального кодексу України.

Зокрема, суддя Овчаренко Н.Г. підозрюється в тому, що своїми умисними діями, які виразились в одержанні нею як службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб із суддею Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Ходасевичем О.В. 16000 доларів США як частини від неправомірної вигоди в розмірі  30000 доларів США від громадянина П. за вчинення в інтересах останнього дій з використанням наданої влади, поєднаними із вимаганням неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 21 квітня 2017 року № 889/0/15-17 надано згоду на утримання під вартою судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Наталії Овчаренко.

Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 21 квітня 2017 року застосовано до підозрюваної Овчаренко запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 19 червня 2017 року.

15 червня 2017 року уповноваженим прокурором строк досудового розслідування кримінального провадження продовжено до чотирьох місяців, тобто до 19 серпня 2017 року.

Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 15 червня 2017 року (справа № 1-кс/760/6417/17) продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання з 22 години до 6 години в межах досудового розслідування до 13 серпня 2017 року.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури України – прокурора другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Мусіяку Валентина Володимировича, Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити та тимчасово, до 19 серпня 2017 року, відсторонити суддю Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Овчаренко Наталію Григорівну від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.