Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України з робочим візитом відвідав суди Полтавщини

07 березня 2017, 09:23

 Третього березня 2017 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк з робочим візитом відвідав суди Полтавщини.

В Апеляційному суді Полтавської області відбулася координаційна нарада з головами та керівниками апаратів місцевих загальних судів області, де було підсумовано роботу зі здійснення правосуддя Апеляційним судом Полтавської області та місцевими загальними судами цією області у 2016 році.

У заході також взяли участь: член Ради суддів України Тетяна Чумаченко, голова Апеляційного суду Полтавської області Андрій Рябішин, заступник голови Апеляційного суду Полтавської області Сергій Гальонкін, голова Полтавського окружного адміністративного суду Сергій Удовіченко, заступник голови Господарського суду Полтавської області Ігор Пушко, начальник Територіального управління ДСА України в Полтавській області Іван Клочко, колишній голова Полтавського окружного адміністративного судуд Федір Соколенко, судді та керівники апаратів судів Полтавщини.

Голова Апеляційного суду Полтавської області Андрій Рябішин ознайомив присутніх зі станом здійснення судочинства судами Полтавської області у 2016 році.

Член Ради суддів України, голова Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Тетяна Чумаченко у своєму виступі зупинилась на питанні врегулювання конфлікту інтересів у судах.   

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк ознайомив присутніх зі станом матеріально-технічного забезпечення системи правосуддя України у 2016 році в порівнянні з попереднім 2015 роком та перспективами на 2017 рік.

У рамках перебування на Полтавщині Голова ДСА України також відвідав Полтавський окружний адміністративний суд та провів коротку робочу зустріч з працівниками цього суду.

Зеновій Холоднюк поінформував представників системи правосуддя Полтавщини, що наразі готується низка розпоряджень Кабінету Міністрів України щодо передачі будівель у користування судів, зокрема, для Ленінського районного суду м. Полтави.  

Також Голова ДСА України ознайомився з умовами роботи суддів та працівників апарату в цьому суді та перебування в Ленінському районному суді м. Полтави громадян і відвідувачів суду та запевнив, що ДСА України докладає максимальних зусиль, аби вже найближчим часом вказаний суд отримав нове приміщення.