Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Визначено дату проведення ХIV позачергового з'їзду суддів України

10 січня 2017, 17:01

ХIV позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 14-15 березня 2017 року. Таке рішення було прийнято 10 січня 2017 року на засіданні Ради суддів України з метою виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя".

Відповідно до цього закону з'їзд суддів України має дообрати шість членів Вищої ради правосуддя.

За Законом України "Про Вищу раду правосуддя" цей орган складається з двадцяти одного члена, з яких – десятьох обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою, двох призначає Президент України, двох обирає Верховна Рада України, двох – з’їзд адвокатів України, двох – всеукраїнська конференція прокурорів, двох – з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Також у попередньому переліку питань ХIV позачергового з'їзду суддів України передбачено розгляд питань щодо стану здійснення правосуддя та незалежності суддів і судів у 2016 році, обрання суддів Конституційного Суду України, внесення змін до Регламенту з'їзду суддів та Положення про Раду суддів України тощо.

Місцем проведення ХIV позачергового з'їзду суддів України визначено Міжнародний центр культури і мистецтв Профспілок України за адресою: м. Київ, вул. Алея Героїв Небесної Сотні, 1.

Прес-центр судової влади