Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Система правосуддя Львівщини отримала три нові приміщення

19 грудня 2016, 16:15

16 – 17 грудня 2016 року в місті Львів відбулось відкриття нового приміщення Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області, відремонтованих приміщень Яворівського районного суду Львівської області та Франківського районного суду міста Львова.

Участь у заходах взяли Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, представники місцевої влади, зокрема: голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, його перший заступник Ростислав Замлинський, Львівський міський голова Андрій Садовий, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, голови Яворівської районної та міської рад Орест Хлян та Павло Бакунець відповідно, начальники територіальних управлінь Державної судової адміністрації України, голови апеляційних та місцевих судів Львівщини.

Розпочались урочистості 16 грудня у місті Львові на вул. Драгоманова, 25, де відкрили нове приміщення Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області.

Після процедури перерізання стрічки відбулося освячення і благословення приміщення, потім – нарада з суддями апеляційних судів Львівщини, колективом територіального управління.

Під час урочистостей начальник Територіального управління ДСА України в Львівській області Віктор Дейнека розповів історію приміщення, в якому буде здійснювати свою діяльність управління, адже будівля споруджена ще у 1895 році для графського сімейства Гіжицьких та містить мотиви французького неоренесансу з елементами народної архітектури та бароковим стилем фронтону.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк відзначив, що нове приміщення Територіального управління ДСА України в Львівській області є одним з кращих в Україні.

По завершенню урочистої частини зустрічі Голова ДСА України Зеновій Холоднюк вручив мантії та нагрудні знаки п’ятьом новопризначеним суддям місцевих загальних судів Львівської області, які 15 грудня 2016 року склали присягу.

Зеновій Холоднюк під час робочої частини наради презентував показники фінансового забезпечення судової системи у 2015-2016 роках та повідомив перспективи на 2017 рік, поінфорував про ситуацію з охороною судів та вжиті спільно з Радою суддів України заходи.

Продовжились урочистості 16 грудня 2016 року в місті Яворові Львівської області, де відбулось відкриття відремонтованого приміщення Яворівського районного суду Львівської області.

Яворівський районний суд Львівської області в даному приміщенні знаходиться з 1998 року. У ніч з 10 на 11 березня 2014 року адміністративна будівля суду була повністю пошкоджена пожежею, тому суд був змушений переїхати в орендоване приміщення, яке не відповідало вимогам для відправлення правосуддя.

Зусиллями Державної судової адміністрації України були виділені кошти на реконструкцію будівлі суду, придбання меблів та комп’ютерної техніки, завдяки чому Яворівський районний суд Львівської області має можливість працювати в відновленому приміщенні суду та в комфортних умовах. 

Нове приміщення суду за адресою м. Яворів, вул. Будівельна, 5, має загальну площу 548 кв. м та пристосоване під потреби судової установи: облаштовано 7 кабінетів суддів, 7 залів судових засідань, 10 кабінетів для працівників суду, 3 кімнати для архіву, кабінети обладнано комп’ютерною технікою та оргтехнікою.

17 грудня 2016 року в місті Львові на вулиці Генерала Чупринки, 69, відбулось відкриття відремонтованого приміщення Франківського районного суду міста Львова.

У ніч з 18 на 19 лютого 2014 року приміщення Франківського районного суду міста Львова було знищене пожежею і судді та працівники суду змушені були працювати понад два роки в орендованому приміщенні готелю.

Державній судовій адміністрації України вдалося знайти кошти, провести ремонтні роботи та відновити належні умови роботи Франківського районного суду міста Львова.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко відзначила: "Ми дуже раді, що таки вдалось завершити ремонт у такому чудовому суді, але все ж не стільки важливі стіни, скільки люди котрі тут працюють. Під цим дахом сформувався чудовий колектив з ерудованих, відданих своїй професії людей, з тих хто йде за покликанням та направду допомагає усім, хто звертається із проблемами до Феміди".

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк у вітальному слові колективу Франківського районного суду міста Львова сказав: "Довгий час ви перебували поза рідними стінами, але нарешті, спільними зусиллями змогли повернутись додому. У такому приміщенні, куди вкладено стільки сил і душі, усе мусить вдаватись".


Відео можна переглянути за посиланням: 

https://drive.google.com/drive/folders/0B4ENnmfNcxX9ZzdJR2RLN2lmZVU

Довідково: Після ліквідації Військового місцевого суду Львівського гарнізону (згідно з Указом Президента України від 14 вересня 2010 року "Про ліквідацію військових апеляційних та військових місцевих судів"), який розміщувався за адресою вул. Драгоманова, 25, його приміщення передано в оперативне управління Державної судової адміністрації України. 13 грудня 2010 року між Львівською міською радою та Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Львівській області укладено договір та передано в оренду дані приміщення для службових потреб (площею 1240,9 кв.м).

Ще у 2011 році розпочато ремонт вказаного приміщення та частково його проведено. У 2013 році Львівською міською радою було облаштовано котельню та замінено систему опалення. У зв’язку з відсутністю належного фінансування, ремонт приміщення не вдавалось завершити у наступних роках. І лише у 2015-2016 роках Державною судовою адміністрацією виділено кошти, яких вистачило на проведення капітального ремонту будівлі, фасаду та прибудинкової території. І, нарешті, Територіальнеу правління ДСА України в Львівській області має приміщення, де самостійно буде здійснювати свою діяльність.