Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація українських правників перебуває у Канаді

24 травня 2009, 11:35

Делегація українських правників перебуває у  Канаді

 

15-23 травня 2009 року в рамках Українсько-канадського проекту судової реформи  українська делегація відвідає Канаду. Зокрема, в рамках візиту відбудеться обговорення концепції узагальненої Інструкції з діловодства, засідання робочої групи  з розробки Посібника, зустрічі у Судовій Адміністрації та Федеральних судах, зустрічі Консультативних рад Проекту та Засідання  Керівного комітету Українсько-канадського проекту судової реформи.

Передбачається, що буде обговорено заходи, що вже здійснені в рамках Українсько-канадського проекту судової реформи та означено порядок дій на найближчу перспективу.

Водночас, робоча група  з розробки Посібника із організації роботи суду, що планується видати в рамках Українсько-канадського проекту судової реформи обговорить опрацьовані теми, що є розділами посібника та визначиться із подальшим його пробним виданням та розповсюдженням у липні 2009 року.

А також, в рамках візиту 21 травня 2009 року у м. Мон Тремблан, Канада відбудеться засідання Керівного комітету Українсько-канадського проекту судової реформи, де буде підбито підсумки річної діяльності Проекту.

До складу делегації увійшли: заступник Голови Верховного Суду України Костянтин Кравченко, заступник Голови Ради суддів України Василь Гуменюк, радник Голови Ради суддів України, Голова Української Консультативної ради Проекту Віктор Потапенко, Голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький,   начальник Відділу міжнародних зв’язків, Академія суддів Тетяна Пустовойтова України, Голова Апеляційного суду м. Києва Антон Чернушенко, Голова апеляційного суду Івано-Франківської області Павло Гвоздик, Голова Дніпровського районного суду(Київ) Володимир Хіміч, Голова Маліновського районного суду (Одеса) Леонід Мічман,         Голова Івано-Франківського міського суду Андрій Макєєв.    

 

Довідково:

            Метою Українсько-канадського проекту судової реформи є сприяння зміцненню верховенства права в Україні шляхом удосконалення і зміцнення незалежності, ефективності, прозорості та доступності судової системи та суддів.

            Другий етап Українсько-канадського проекту судової реформи розрахований на 4 роки, який розпочато у листопаді 2006 року.

            Основними завданнями проекту є покращення доступу до судової системи через модельні суди, зміцнення навчального потенціалу Академії суддів України, розширення поінформованості громадськості про роль судочинства в Україні, а також покращення донесення до громадян інформації та якості здійснення правосуддя.

Канадська агенція міжнародного розвитку є урядовою організацією, яка фінансує проекти з розвитку та програми технічної співпраці у різних країнах світу, підтримує сталий розвиток у країнах, що розвиваються, а також у країнах перехідного періоду, задля створення більш безпечного, заможного та справедливого життя.