Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар «Професійна етика судді»

12 вересня 2009, 16:24

Відбувся семінар «Професійна етика судді»

 

11 вересня 2009 року проектом USAID «Україна: верховенство права» спільно з Академією суддів України, котру створено при Державній судовій адміністрації України, та за участю суддів, що пройшли навчальну програму для суддів - викладачів Академії «Професійна етика судді», провели семінар на тему: «Професійна етика судді». Семінар було проведено для суддів місцевих та апеляційних судів.

Учасники семінару отримали нові знання щодо Кодексу професійної етики судді, дізнались про досвід американських суддів під час презентації судді Вільяма Даффі, а також проаналізували практичні приклади професійної етики, наведені українськими суддями.

Під час семінару судді-викладачі змогли реалізувати навички, набуті раніше на навчальному семінарі.

Учасники засідання відзначали, що навчальна програма з професійної етики суддів є надзвичайно важливою для неупередженості та незалежності суддів.

 

Довідково:

«Україна: верховенство права» є спільним проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та корпорації «Виклики тисячоліття» (MCC).

Реалізація Проекту USAID «Україна: верховенство права» розпочалася в квітні 2006 року. Перший етап Проекту тривав 18 місяців, другий етап розпочався у жовтні 2007 року і триватиме до липня 2010 року. Проект спрямований на посилення верховенства права, а також підвищення рівня обізнаності суспільства про суть і про хід судово-правової реформи. Проект має дві основні мети: підвищення прозорості і підзвітності судової системи, а також ухвалення стратегії і здійснення реформи законодавства на основі верховенства права і боротьби з корупцією.

Для досягненнях своєї мети Проект тісно співпрацює з Секретаріатом Президента України, Міністерством юстиції України, Національною комісією із зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Верховною радою України, Верховним Судом України, Вищим адміністративним судом України, Державною судовою адміністрацією України, Академією суддів України та ін.

Проектом означено виконання 5 завдань. Серед них — підвищення рівня правової обізнаності громадськості, а також рівня кваліфікації суддів і працівників судів і визначення проблем, негайне рішення яких сприятиме прозорості і підзвітності в судовій системі.