Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар «Стандартизація процедур обробки звернень громадян на неналежну поведінку судді»

11 вересня 2009, 14:21

 

Семінар «Стандартизація процедур обробки звернень громадян на неналежну поведінку судді»

 

10 вересня 2009 року у приміщенні Націанальної академії наук, що в м. Києві, відбувся семінар на тему: «Стандартизація адміністративних процедур обробки звернень громадян на неналежну поведунку судді».

Семінар був організований Проектом USAID «Україна: верховенство права» спільно із Державною судовою адміністрацією України.

Захід було проведено з метою презентувати результати аналізу іноземних експертів відносно покращення процедур отримання та обробки звернень щодо неналежної поведінки судді уповноваженими особами.

Під час семінару присутні міжнародні експерти надали свої зауваження  відносно необхідності запровадження більш прозорої та чіткої процедури оброки звернень чи скарг на дії (бездіяльність) судді. Також було обговорено  потреби у застосуванні стандартизованих форм запровадження звернення або скарги.

 У заході взяли участь представники Парламенту, Міністерства юстиції України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України.

Учасники семінару напрацювали рекомендації щодо створення єдиної бази даних між уповноваженими особами, до котрих надходять звернення та схвалили поступове впровадження цих рекомендацій.

 

Довідково:

«Україна: верховенство права» є спільним проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та корпорації «Виклики тисячоліття» (MCC).

Реалізація Проекту USAID «Україна: верховенство права» розпочалася в квітні 2006 року. Перший етап Проекту тривав 18 місяців, другий етап розпочався у жовтні 2007 року і триватиме до липня 2010 року. Проект спрямований на посилення верховенства права, а також підвищення рівня обізнаності суспільства про суть і про хід судово-правової реформи. Проект має дві основні мети: підвищення прозорості і підзвітності судової системи, а також ухвалення стратегії і здійснення реформи законодавства на основі верховенства права і боротьби з корупцією.

Для досягненнях своєї мети Проект тісно співпрацює з Секретаріатом Президента України, Міністерством юстиції України, Національною комісією із зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Верховною радою України, Верховним Судом України, Вищим адміністративним судом України, Державною судовою адміністрацією України, Академією суддів України та ін.

Проектом означено виконання 5 завдань. Серед них — підвищення рівня правової обізнаності громадськості, а також рівня кваліфікації суддів і працівників судів і визначення проблем, негайне рішення яких сприятиме прозорості і підзвітності в судовій системі.