Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває підготовка випускних робіт учасниками навчальної програми з питань судового адміністрування

04 квітня 2016, 09:32

1 квітня 2016 року завершилася лекційна частина третього етапу навчального курсу із судового адміністрування. Навчальний курс організовано Державною судовою адміністрацією України в партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя" та за участю Університету штату Мічиган (США) для керівників та заступників керівників апаратів судів. Навчання розпочалося 21 березня 21016 року, тривало протягом двох тижнів.

Наразі, із 12 до 29 квітня 2016 року  учасники навчальної програми  готують випускні роботи, котрі протягом наступного місяця будуть перевірені та оцінені. Завершиться навчальний курс 8 червня 2016 року врученням сертифікатів про участь у програмі.

"Цей проект дозволяє отримати передовий досвід і є значним кроком уперед у сприянні набуттю й опануванню керівниками апарату суду їх нових ролей лідерів, — відзначив Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, підсумовуючи навчальний курс. — Я покладаю  великі надії на керівників апаратів судів, які опанували інноваційну програму, та зможуть у процесі роботи використати отримані знання та вміння, а також бути взірцем для своїх колег. Сподіваюся, що навчальна програма із судового адміністрування започаткує безперервний професійний розвиток працівників апарату суду та дозволить створити комплексну систему навчання на загальнонаціональному рівні, а в подальшому сприятиме створенню школи судових адміністраторів", — сказав Зеновій Холоднюк.

Метою навчальної програми є поглиблення знань, вмінь та навичок у сфері управління судами. За минулі два курси (2013 та 2015 роки) програму із судового адміністрування успішно пройшли 80 слухачів. Наразі ще 40 учасників навчальної програми вже прослухали 10 ключових тем із судового менеджменту та до кінця квітня мають написати свої підсумкові роботи. За результатами перевірки підсумкових робіт слухачі отримають сертифікат спеціалістів із судового адміністрування від Університету штату Мічиган та за умовами навчальної програми матимуть можливість продовжити навчання в Мічиганському університеті.