Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України з робочою поїздкою перебував на Херсонщині

14 березня 2016, 09:00

11 березня 2016 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк взяв участь у нараді, що відбулася в апеляційному суді Херсонської області. Під час наради обговорено основні напрямки діяльності судів Херсонської області у 2016 році та бюджетування судової системи у 2015 році.

Участь у нараді взяли: голова апеляційного суду Херсонської області Олександр Коровайко, його заступники Володимир Заіченко та Олена Кузнєцова, судді та апарат цього суду, голова Херсонського окружного адміністративного суду Віталій Попов, начальник територіального управління ДСА України в Херсонській області Володимир Лаговський, перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Валентина Січова, голови судів та керівники апаратів місцевих судів Херсонщини.

У ході наради було проаналізовано основні показники, що характеризували діяльність судів області в минулому році та визначено пріоритетні напрямки роботи судів у 2016 році, а також розглянуто статистичні показники виконання бюджетів двох минулих років та бюджету на 2016 рік.

 

Як повідомили на нараді заступники голови апеляційного суду до місцевих судів Херсонської області протягом 2015 року надійшло 84 801 справа та матеріали, з них –23 833 справи та матеріалів кримінального судочинства, 1 514 – адміністративного судочинства, 35 292 – цивільного судочинства, 24 078 – справ та матеріалів про адміністративні правопорушення, також 10 заяв про перегляд судових рішень адміністративного судочинства та 74 – цивільного судочинства за нововиявленими обставинами. Аналіз статистичних даних свідчить про тенденцію зменшення кількості справ та матеріалів, що надійшли в провадження місцевих судів і за 2014 рік. 

Голова Державної судової адміністрації України презентував показники фінансового забезпечення судової системи у 2014 – 2015 роках та повідомив про їх перспективу на 2016 рік. Особливу увагу очільник ДСА України звернув на виплату суддівської винагороди та оплату праці працівників апаратів судів. Зокрема повідомив, що Верховною Радою України прийнято Закон України "Про державну службу", яким з першого травня 2016 року буде скасовано норму частини першої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" стосовно матеріального забезпечення працівників судової системи, проте Державна судова адміністрація України вживатиме заходів аби недопустити погіршення матеріального становища тих, хто працює в судах.

 

За словами Зеновія Холоднюка, бюджет на 2016 рік дозволить значно поліпшити матеріально-технічне забезпечення судів. Планується заміна звукозаписувальних пристроїв, встановлення систем відеоконференцзв’язку в залах судових засідань, проведення капітальних ремонтів приміщень судів.

У рамках перебування на Херсонщині Голова Державної судової адміністрації України відвідав Херсонський окружний адміністративний суд, приміщення якого знаходиться в оренді з 2007 року. Голова суду Віталій Попов наголосив, що з метою економії бюджетних коштів та забезпечення суду необхідним приміщенням, є необхідність придбання будівлі, де розташовано суд. 

 

Також Зеновій Холоднюк відвідав Дніпровський, Комсомольський, Суворовський районні суди міста Херсона та Новокаховський міський суд Херсонської області, зокрема, виділену Новокаховською міською радою земельну ділянку на розі вулиці Латиських Стрільців та проспекту Дніпровський у м Нова Каховка під будівництво. За словами Голови ДСА України, серед пріоритетних завдань 2016 року є й продовження будівництва будинку правосуддя Новокаховського міського суду Херсонської області на загальну суму 1 млн гривень.

Щодо інших об’єктів капітального будівництва, то наразі ДСА України спільно зі своїм територіальним управлінням працюватиме на Херсонщині над заміною металевих загороджень на загородження зі спеціального захисного скла на загальну суму 350 тис. грн, а саме: у 2 залах судових засідань апеляційного суду Херсонської області та у 2 залах судових засідань місцевих загальних судів, проведенням капітального ремонту покрівлі на будинку суду на загальну суму 480 тис. грн, заміну котлів опалення в 3 приміщеннях місцевих загальних судів на суму 81,8 тис. грн, проведенням робіт з поточного ремонту в 6 приміщеннях місцевих загальних судів на суму 1 млн 560 тис. гривень.