Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася конференція «Комунікації судової системи: ідеї, практика, перспективи»

22 січня 2013, 17:52

21 січня 2013р.в м.Києві відбулася конференція «Комунікації судової системи: ідеї, практика, перспективи».Конференція стала заключнимзаходом українсько-швейцарського проекту «Підтримка судової реформи в Україні». Організаторами конференції виступили Центр суддівських студій спільно з Радою суддів України.

В обговоренні результатів проекту взяли участь директор Центру суддівських студій, керівник проекту Наталія Верещінська, голова Ради суддів України, перший заступник Голови Верховного Суду України Ярослав Романюк, Посол Швейцарії в Україні Крістіан Шененбергер, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні ГуідоБельтрані,голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, в.о. ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, голови апеляційних судів, представники громадських організацій, інші.

Про результати та досягнення проекту учасникам конференції розповіла директор Центру суддівських студій, керівник  українсько-швейцарського проекту «Підтримка судової реформи в Україні»Наталя Верещінська.

Голова Ради суддів України, перший заступник Голови Верховного Суду України Ярослав Романюк зазначив, що одне з головних завдань проекту полягає у підвищенні довіри суспільства до судової влади. Він також зазначив, що всі напрацювання, які були зроблені в ході проекту, допоможуть і надалі реалізовувати заходи щодо зміцнення довіри суспільства до судової влади.

 «Сьогодні судді готові до здійснення комунікаційної діяльності не тільки з громадськістю, але і з іншими гілками влади», - відзначила на конференції доцент Національної академії державного управління при Президентові України Марія Логунова. За її словами, така діяльність повинна бути прогнозованою і інформативною. «Більш того, дуже важливо не тільки надавати більш повну інформацію, а й уміти донести її до громадськості», - наголосила Марія Логунова.

«Марно сподіватися на те, що створення прес-служб або читання лекцій для суддів значно покращить ситуацію у сфері комунікацій. Необхідно об'єднати суддів для подальшої роботи над судовою комунікацією судової влади»,- упевнений суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик. Він також підтримав думку про те, що будувати комунікації необхідно не тільки з громадськістю, але і з іншими гілками влади.

Із комунікаціями суддів у Швейцарії учасників конференції ознайомив віце-президент Апеляційного суду кантону Базель-Ланд (Швейцарія) доктор Штефан Гасс.

Серед іншого учасники конференції наголошували на високій результативності діяльності українсько-швейцарського проекту «Підтримка судової реформи в Україні» та відзначали потребу продовження розпочатої роботи в напрямку поліпшення комунікацій судової влади.

 

Довідково:

Конференція «Комунікації судової системи: ідеї, практика, перспективи» є завершальним заходом українсько-швейцарського проекту «Підтримка судової реформи в Україні», що діяв за сприяння уряду Швейцарії. Метою Проекту є реформування системи правосуддя в Україні. Проектрозпочався в 2000 році разом зі створенням Центру суддівських студій та наданням експертної та технічної допомоги. Зараз завершується 4 фаза проекту за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, діяльність якої була спрямована на зміцнення незалежності і транспарентності правосуддя, підвищення авторитету судової влади.