Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнена інформація про стан роботи із зверненнями громадян у Державній судовій адміністрації України за 2012 рік

18 січня 2013, 17:05

До Державної судової адміністрації України за 2012 рік надійшло   2054 звернення громадян, що на 135 звернень, або на 7% більше ніж за попередній рік.

У зверненнях найчастіше порушувалися такі питання:

- процесуальні дії судді;

- неетична поведінка судді;

- незгода із судовим рішенням, ухвалою, вироком;

- неналежна організація роботи суду.

Проведений аналіз звернень громадян засвідчив недостатнє знання громадянами чинного законодавства, особливо процесуального, в частині порядку оскарження рішень судів до вищої судової інстанції, ініціювання питання щодо дисциплінарної відповідальності суддів відповідно до статей 85 та 91 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Аналіз свідчить про те, що працівники Державної судової адміністрації України відповідально ставляться до виконання вимог чинного законодавства щодо поліпшення організації роботи зі зверненнями громадян, приділяють значну увагу пошуку можливих шляхів вирішення питань, порушених у зверненнях. У відповідях надається вичерпна інформація у межах повноважень структурних підрозділів, задіяних при розгляді звернень.

Більш детально з інформацією про стан роботи із зверненнями громадян у Державній судовій адміністрації  України за 2012 рік можливо ознайомитись у рубриці «Результати діяльності», у вкладеній папці  «Інформація про стан роботи із зверненнями громадян у Державній судовій адміністрації України за 2012 рік» у папку «Підсумки роботи Державної судової адміністрації України».