Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МОМ та Державна судова адміністрація України поглиблюють співпрацю.

18 січня 2013, 10:16

17 січня 2013 Державною судовою адміністрацією України та Міжнародною організацією з міграції (МОМ) підписано угоду про співробітництво. Документ підписали Голова Державної судової адміністрації Руслан Кирилюк та Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.


Метою Угоди є консолідація зусиль Сторін у протидії злочинам, що пов’язані з торгівлею людьми, а також таким, що скоєні на ґрунті расової, національної чи релігійної ворожнечі. Документ покликаний сприяти забезпеченню дотримання прав як громадян України, так і іноземців та осіб без громадянства.


«Ми прагнемо, аби українська судова система відповідала найкращим європейським стандартам, та вдячні МОМ за підтримку», – зауважив Голова Державної судової адміністрації Руслан Кирилюк.


МОМ та Державна судова адміністрація України співпрацюють у сфері захисту свідків з 2009 року. В рамках проекту, фінансованого Державним департаментом США, МОМ встановила системи відеоконференцзв’язку для опитування свідків, які перебувають під захистом, у Хмельницькому та Луцькому міськрайонних судах, Суворівському районному суді Херсона, Івано-Франківському, Луганському та Чернігівському апеляційних судах.


«Ці системи мають ключове значення для поліпшення захисту постраждалих та свідків, відокремлюючи їх від публіки під час судових засідань у кримінальних справах стосовно торгівлі людьми та інших подібних злочинів. Ми пишаємося тим, що встановлене нами обладнання використовувалося понад 250 разів під час судових слухань», – зазначив на церемонії підписання Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.


Він також повідомив, що в рамках нового проекту, фінансованого США, МОМ встановить системи відеоконференцзв’язку для опитування свідків, які перебувають під захистом, ще у вісьмох українських судах.