Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РСУ схвалила проект Закону України „Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів”

30 листопада 2012, 15:35

30 листопада 2012 року у приміщенні Верховного Суду України відбулося чергове засідання Ради суддів України. Під час засідання члени Ради схвалили в цілому проект Закону України „Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів”.


Учасники засідання обговорили й інші питання, зокрема, проекти Стратегічного плану розвитку судової гілки влади України та Концепції інформаційної стратегії Ради суддів України. Також членами Ради суддів України розглянуто звернення Голови Державної пенітенціарної  служби України О.В. Лісіцкова щодо дотримання строків розгляду подань про звільнення від подальшого відбуття покарань важкохворих осіб та питання оплати праці суддів, які працюють на території гірського населеного пункту, інше.
 

Радою суддів України після обговорення затверджено Концепцію інформаційно-комунікаційної стратегії Ради суддів України та План заходів на виконання доручення Президента України щодо підвищення рівня правових знань громадян про судові процедури, функціонування судової системи та порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів.
 

За підсумками засідання Радою суддів України доручено ДСА України підготувати методичні рекомендації та надати роз’яснення щодо розрахунків тривалості відпустки суддів відповідно до статті 130 Закону України „Про судоустрій і статус суддів” (згідно з рішенням № 62 від 26 жовтня 2012 року).
 

Разом з тим, за значний внесок у зміцнення авторитету судової влади, становлення та зміцнення України як демократичної, соціальної і правової держави, а також за розвиток національного законодавства, високий професіоналізм, наукову (юридичну), просвітницьку діяльність та з нагоди професійного свята Дня працівників суду Радою суддів України прийнято рішення про нагородження заохочувальними відзнаками РСУ окремих суддів судів загальної юрисдикції.
 

Наступне засідання Ради суддів України відбудеться 21 грудня 2012 року.