Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламенту запропонували встановити терміни подання копій судових рішень до Реєстру

21 листопада 2012, 11:35

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 11215, що передбачає внесення змін до частини першої статті 83 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", якими пропонується запровадити дисциплінарну відповідальність за неподання суддею у встановлені законом строки електронної копії судового рішення до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Крім того, законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про доступ до судових рішень" щодо встановлення конкретних строків для надіслання електронних копій судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень.

20 листопада 2012 року відповідний законопроект прийнято у першому читанні.

Відповідно до запропонованих норм "електронна копія судового рішення надсилається до Реєстру суддею, який ухвалив (постановив) судове рішення, не пізніше дня, наступного за днем ухвалення (постановлення) судового рішення. Якщо відповідно до процесуального закону складання повного судового рішення було відкладене, електронна копія судового рішення надсилається до Реєстру суддею, який ухвалив (постановив) судове рішення, у день складання повного судового рішення. Електронна копія судового рішення, що підлягає негайному виконанню, надсилається до Реєстру суддею, який ухвалив (постановив) судове рішення, у день ухвалення (постановлення) судового рішення".