Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок у справі за фактом заволодіння коштами пенсіонерів шляхом шахрайства

02 жовтня 2024, 12:55

1 жовтня 2024 року Зарічний районний суд м. Суми оголосив вирок трьом чоловікам, обвинуваченим у заволодінні коштами пенсіонерів шляхом шахрайських дій.

За результатами судового розгляду суд визнав винним одного з обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 3 статті 15, частиною 2 статті 190, (Шахрайство), частиною 3 статті 190, частиною 3 статті 187 (Розбій) КК України та призначив йому покарання у виді 7 років 2 місяці позбавлення волі із конфіскацією майна, та двох інших обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 2 статті 190, частиною 3 статті 190 КК України (один з них ще обвинувачувався за частиною 4 статті 190 КК України) призначивши покарання у виді 5 років 4 місяців позбавлення волі.

Суд ухвалив стягнути заподіяну матеріальну шкоду на користь потерпілих у загальному розмірі майже один мільйон п`ятнадцять тисяч  гривень.  Також з обвинувачених стягнуто витрати за проведення експертиз у сумі близько двадцять три тисячі гривень.

За матеріалами справи, троє чоловіків вступивши в злочинну змову з невстановленими особами, вирішили незаконно збагатитися. Видаючи себе за інших осіб, обвинувачені телефонували людям похилого віку та повідомляли неправдиву інформацію про те, що хтось із близьких родичів потрапив в неприємну ситуацію та терміново потрібні кошти для розв'язання надуманих проблем. Отримані в такий спосіб кошти розподілялись між учасниками злочину.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 591/1174/20.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.