Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронний суд. Щодо питання наявності відкритих судових справ по певній фізичній особ

13 вересня 2024, 13:55
Питання наявності відкритих судових справ по певній фізичній особі
 
Для пошуку судового рішення в Реєстрі необхідно і достатньо на пошуковій формі зазначити суд, № справи та дату (період) ухвалення судового рішення.
 
Усі судові рішення, копії яких надіслані судами загальної юрисдикції до Реєстру, можливо переглянути на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою https://reyestr.court.gov.ua.
 
Законом України «Про доступ до судових рішень» визначений порядок доступу до судових рішень з метою забезпечення відкритості діяльності судів загальної юрисдикції, прогнозованості судових рішень та сприяння однаковому застосуванню законодавства. Реєстр створений виходячи саме з такої концепції та не є базою даних про юридичних або фізичних осіб.
 
Водночас, згідно з Положенням про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) ЄСІТС), затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя, підсистема ЄСІТС «Електронний суд» забезпечує можливість автоматичного надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених.
 
До Електронних кабінетів користувачів надсилаються у передбачених законодавством випадках документи у справах, які внесені до АСДС.
 
Таким чином, вся інформація про судові справи, стороною або учасником яких є певна юридична або фізична особа, міститься в її Електронному кабінеті (https://cabinet.court.gov.ua), як підсистемі ЄСІТС.
 
Сторінка "Електронний суд" у Facebook