Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява ВККСУ щодо результатів службового розслідування у зв’язку з позаштатною ситуацією, яка відбулась 9 липня 2024 року

26 липня 2024, 12:40

Дотримуючись принципів прозорості та підзвітності, інформуємо про завершення роботи комісії з проведення службового розслідування.

Нагадуємо, що 09.07.2024 під час складення іспиту у межах процедури кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді судді та кваліфікаційного оцінювання у зв’язку з накладенням дисциплінарного стягнення відбулась позаштатна ситуація. Після оголошення про початок складення анонімного письмового тестування учасниками іспиту було виявлено у тестових зошитах некоректність згенерованих тестових запитань. Неодноразово повторювались однакові запитання у кожному варіанті кожного учасника іспиту.

З 10 до 19 липня 2024 року комісією з проведення службового розслідування (із залученням представника розробника Системи автоматизації робочих процесів Комісії, далі – Система) проведено службове розслідування з метою з’ясування причин і умов, внаслідок яких 09.07.2024 склалась позаштатна ситуація.

За результатами службового розслідування фактів зовнішнього або внутрішнього втручання виявлено не було.

Комісія наголошує, що Система була впроваджена в експлуатацію та використовується з 20.09.2016. За період її використання було проведено 124 анонімні письмові тестування і під час їх проведення не було зафіксовано жодних технічних збоїв.

Надалі в межах виконання договору від 13.07.2020 № 46, яким придбано додаткове програмне забезпечення для розширення функціональних можливостей підсистеми «Іспит», було внесено зміни в роботу алгоритму генерації тестових завдань для учасників іспиту. В процесі експлуатації Системи 09.07.2024 працівниками Комісії були надані зауваження щодо коректності роботи алгоритму. Зазначена помилка виникала тільки в окремих випадках, тому могла бути не поміченою на етапі перевірки функціонування Системи на промисловому сервері.

Таким чином, позаштатна ситуація 09.07.2024 склалась з незалежних від працівників Комісії обставин та підтверджується розробником Системи, яким надано відповідні пропозиції щодо усунення виявленої помилки. Інших фактів (обставин), що могли б свідчити про протилежне, в межах службового розслідування не встановлено.

Наразі розробником Системи усунуто виявлену помилку та забезпечено коректне функціонування Системи.

Акт службового розслідування для ознайомлення.