Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Державній судовій адміністрації України відбулася робоча зустріч з представниками програми ООН із відновлення та розбудови миру (ПРООН)

26 липня 2024, 10:35
Під час робочої зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю між Державною судовою адміністрацією України та програмою ООН із відновлення та розбудови миру (ПРООН). Зокрема йшлося про цифровізацію правосуддя, а саме розробку Реєстру висновків про збитки «Е-збитки».

Реєстр висновків про збитки «Е-збитки» (е-докази) – система накопичення та зберігання експертиз пошкодження української інфраструктури під час російської агресії. 

Акумулювання експертних висновків у єдиній базі, доступній для суддів, зекономить бюджетні витрати на розповсюдження копій документів серед учасників процесу, дозволить оперативний доступ уповноваженим особам до текстів судових експертних висновків, підвищить спроможність судової системи управління.

Також планується передбачити окремий функціональний модуль для формування висновку судової експертизи у стандартному форматі зі штампом КЕП, що забезпечить уніфікованість і відповідність вимогам до оформлення висновку судової експертизи. Це спростить процес зберігання та управління висновками судових експертів в електронному вигляді, забезпечить їх достовірність та безпеку.

Учасники зустрічі - представники ПРООН в Україні:

Федеріка Діспенца, керівниця компонента з громадської безпеки та соціальної згуртованості, Програма ООН із відновлення та розбудови миру;
Роман Хащенков, координатор з громадської безпеки та соціальної згуртованості, Програма ООН із відновлення та розбудови миру;
Іван Гончарук, спеціаліст з питань верховенства права та доступу до правосуддя Програма відновлення та розбудови миру.

Учасники зустрічі - представники ДСА України:

Ольга Булка, заступниця Голови ДСА України;
Леонід Сапельніков, заступник Голови ДСА України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
Олексій Білаш, директор департаменту інформаційних технологій;
Олена Ігнатченко, завідувачка сектору міжнародного співробітництва;
Наталія Мокарєва, головна спеціалістка сектору міжнародного співробітництва.