Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП змінила рішення Дисциплінарної палати та застосувала до судді Полтавського апеляційного суду більш суворе дисциплінарне стягнення

28 червня 2024, 11:05

Вища рада правосуддя вирішила змінити рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення судді Полтавського апеляційного суду Гальонкіна Сергія Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності.

ВРП вирішила застосувати до судді Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Дисциплінарна справа щодо судді була відкрита за скаргою Національного антикорупційного бюро України з підстав допущення ним поведінки, що порочить звання судді або підриває авторитет правосуддя.

Рішенням Третьої Дисциплінарної палати від 31 січня 2024 року № 283/3дп/15-24 суддю Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна було притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді суворої догани – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Правом на оскарження рішення Дисциплінарної палати до Вищої ради правосуддя скористалися суддя та скаржник – Національне антикорупційне бюро України.

Дослідивши обставини дисциплінарної справи, ВРП вирішила змінити рішення Дисциплінарної палати та застосувати більш суворе дисциплінарне стягнення.

Рішення Вищої ради правосуддя може бути оскаржене в порядку, передбаченому статтею 52 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Вища рада правосуддя