Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2024, 09:00

Привітання Вищої ради правосуддя з Днем Конституції України

28 червня 1996 року, 28 років тому Парламент, ухваливши  Конституцію України, закарбував волю нашого народу жити у власній суверенній правовій державі. Основний Закон нашої держави має унікальне історичне коріння та вважається одним із найдемократичніших у світі.

Конституція відображає наші фундаментальні цінності – свободи, справедливості, демократії, правового порядку. Наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки.

Вже десять років українці боронять конституційний лад зі зброєю в руках. Віримо в перемогу України та відновлення дії норм Конституції на всій території держави, захищаємо принципи Основного Закону разом.

З Днем Конституції.

Слава Україні!

 

Привітання Верховного Суду з Днем Конституції України 

Сьогодні відзначаємо День Конституції України – день, що символізує наші спільні прагнення до свободи, утвердження демократії та верховенства права і підкреслює європейську ідентичність Українського народу.

У надскладні часи, коли наша держава протистоїть агресії та захищає свою територіальну цілісність і незалежність, принципи, закріплені в Основному Законі, набувають особливої значущості.

Нехай стійкість, мужність і згуртованість навколо цих цінностей будуть надійною опорою для побудови мирного європейського майбутнього України!

 

Привітання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з Днем Конституції України

Шановні колеги!

Щиро вітаємо вас із великим святом – Днем Конституції України, що символізує національне єднання, незалежність та ствердження демократичних засад.

Конституція України гарантує здійснення об’єктивного та незалежного правосуддя. У ці важкі для нашої держави часи саме Основний Закон України має стати фундаментальною основою боротьби за збереження нашої єдності, становлення демократії, законності та правопорядку.

Cьогодні ми змушені доводити та відстоювати права і свободи у війні з агресором. Подяка всім, хто зараз на полях битв і на трудовому фронті, за самовідданість заради спільної перемоги.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, ясного неба та віри у славне майбутнє України!

Нехай на нашій землі запанує мир, спокій та добро!

 

Привітання Голови Ради суддів України з Днем Конституції України

Шановні колеги!

З почуттям глибокої поваги, від імені Ради суддів України та від себе особисто, щиро вітаю вас з 28 річницею Конституції України - фундаментального закону нашої держави.

Наскільки це важливий Закон в житті України та українців всі ми дуже добре зрозуміли та усвідомили 24 лютого 2022 року. Саме тоді стало очевидним й те, наскільки дратує ворога наш Основний Закон. Дратує так, що він прагнув і прагне одного – знищити усі наші права та свободи, усі наші демократичні прагнення, нашу незалежність, нашу державність і нашу націю. Не вдалося йому це колись, не вдасться і тепер! Бо "ми народ, якого правди сила ніким звойована ще не була".

Нині, в часи російської агресії, кожен з нас, боронячи державу в Збройних Силах України, на оборонних підприємствах, в лікарнях, школах, залі суду – виконує свій обов'язок – захищає Вітчизну, її незалежність та територіальну цілісність, тими силами й засобами, якими володіє, розуміючи, що наші втрати у цій боротьбі завжди будуть меншими за втрати, яких ми зазнаємо в покорі.

З Днем Конституції України, українці! І все буде Україна!

Голова Ради суддів України Богдан Моніч

 

Привітання т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України з Днем Конституції України

Шановні колеги, громадяни України!

Щиро вітаю Вас зі святом свобод, рівності та справедливості – Днем Конституції України!

Основний Закон нашої держави – це фундамент правової системи, на якому тримаються її стовпи: демократія, національна свідомість, незалежність та суверенність.
Сьогодні, в умовах війни, Україна змушена виборювати своє майбутнє. Ми захищаємо дорогоцінні надбання історії нашого державотворення; невтомно продовжуємо забезпечувати умови для реалізації засад, що ґрунтуються на принципі верховенства права.

Тож нехай цьогорічний День Конституції України – одне з найважливіших державних свят, стане черговим нагадуванням кожному українцю про те, що сильними нас робить непохитна віра у державні цінності, а незламними – повага до них. Пам’ятаймо про це на шляху до Перемоги. Пам’ятаймо про це завжди.

З Днем Конституції! Слава Україні!

З повагою т.в.о. Голови ДСА України Максим Пампура

 

Привітання ректора Національної школи суддів України з Днем Конституції України

Шановні колеги, друзі!

Від імені колективу Національної школи суддів України щиро вітаю Вас із державним святом – Днем Конституції України!   

В умовах повномасштабного вторгнення та активних бойових дій на території нашої країни зростає історична та суспільна значущість викладених у Конституції положень, згідно з якими захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності країни, шанування її державних символів є обов’язком кожного громадянина України.

Основний Закон закріплює фундаментальні принципи, на яких будується та розвивається сучасна правова держава, а також найвищі соціальні цінності в Україні – людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку.

Тож об’єднуємося навколо наших конституційних цінностей, відстоїмо нашу свободу і наш цивілізаційний вибір!

Користуючись нагодою бажаю всім міцного здоров’я, оптимізму, упевненості в завтрашньому дні, натхненної праці та успіхів задля світлого майбутнього України!

Слава Україні!

З повагою

Ректор НШСУ Микола Оніщук

 

Привітання Служби судової охорони з Днем Конституції України

Сьогодні наша країна відзначає одне з фундаментальних державних свят – День Конституції України!
 
Це свято символізує не лише юридичний документ, а й дух нашої державності, свободи і демократії.
 
Конституція України закріпила наші права і свободи, визначила основи державного ладу, дала нам чіткі орієнтири на шляху до правової, демократичної та соціальної держави.
Сьогодні Україна проходить через складні випробування. Але саме в такі моменти ми відчуваємо, наскільки важливими є конституційні гарантії. Нехай Основний Закон завжди буде надійним оберегом наших прав і свобод, а ми – її гідними захисниками.
 
Бажаємо вам, міцного здоров’я, благополуччя, миру та злагоди. Нехай наша країна процвітає, а ми разом досягаємо нових вершин і перемог.
 
З Днем Конституції України! Слава Україні