Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ співпрацює з Академією європейського права

27 червня 2024, 15:22

27 червня 2024 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів робочу онлайн-зустріч з директором Академії європейського права (ERA) Жан-Філіпом Рагеаду та заступником директора Віктором Вадашем.

Під час зустрічі обговорено напрями співпраці Національної школи суддів України та Академії європейського права, зокрема щодо організації різнопланових навчальних заходів (тренінгів, вебінарів) для українських суддів та помічників суддів з тематики європейського права.

Також обговорено пропозицію щодо організації ознайомчого та/або спеціального навчального тижневого візиту до ERA (м. Трір, Німеччина) для представників інституцій з України та Молдови (країн-кандидатів у члени ЄС), які навчають суддів та прокурорів, а також асоціацій адвокатів.

Крім того, обговорено та погоджено питання щодо підписання у найближчому майбутньому Меморандуму про взаєморозуміння між НШСУ та ERA, який сприятиме діяльності Навчальної лабораторії з права ЄС, яка була нещодавно утворена в структурі Національної школи суддів України, та співробітництву двох інституцій загалом.

Від НШСУ у зустрічі також брали участь начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, викладач НШСУ Максим Ходаківський та головна наукова співробітниця відділу міжнародного співробітництва Оксана Прядка.

Національна школа суддів України