Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця НШСУ та КМЄС триває

26 червня 2024, 09:47

25 червня 2024 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук провів робочу зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) – головою Компоненту з питань кримінального правосуддя та організованої злочинності Веронікою Крістковою, головою відділу з питань кримінального правосуддя Гідо Острайхом та спеціалістом з питань кримінального судочинства Юрієм Сівологою.

Під час зустрічі обговорено попередню успішну та різносторонню співпрацю Національної школи суддів України з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні, а також подальші напрями спільної діяльність щодо організації навчальних заходів для суддів і прокурорів із пріоритетних тематик щодо судового розгляду у спеціальному кримінальному провадженні "in absentia", застосування електронних доказів, особливостей участі вразливих груп у судовому провадженні.

Також було узгоджено питання щодо продовження співпраці Школи з Національною судовою адміністрацією Швеції шляхом проведення вебнарів для суддів щодо гендерної рівності та судового розгляду скарг з дискримінації у сфері праці. Зокрема, Національна школа суддів України отримала згоду КМЄС щодо надання експертної підтримки в рамках проведення нею початкової підготовки новопризначених суддів.   

Участь у зустрічі від НШСУ також брали начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Любов Гончар та головна наукова співробітниця відділу міжнародного співробітництва Оксана Прядка.

Національна школа суддів України