Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваних у підпалі транспортних засобів військовослужбовців ЗСУ

21 червня 2024, 08:52

Роздільнянським районним судом Одеської області обрано відносно підозрюваних К. та Н., дії яких правоохоронними органами кваліфіковані за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з одночасним визначенням розміру застави в розмірі 242 240 грн.

Пошук процесуальних рішень можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 511/2386/24.

Інформаційно:  за матеріалами справи, вказані особи підозрюються у вчиненні вищевказаного злочину при наступних обставинах. Так, неповнолітній К.  разом з неповнолітнім Н., у яких напередодні виник умисел на знищення шляхом підпалу транспортних засобів, зокрема, мікроавтобусу марки Volkswagen та автомобілю марки Hyundai, якими володіють військовослужбовці Збройних Сил України, прибули на адресу місцезнаходження вказаних транспортних засобів.

Далі, К. за попередньою змовою з Н., горючою сумішшю облили передню частину мікроавтобусу марки Volkswagen та задню частину бамперу автомобіля марки Hyundai.

Після чого, за допомогою сірників К. здійснив підпал пролитої горючої суміші, внаслідок чого відбулось займання автомобілів, а Н. здійснював відеозапис дій К. на свій мобільний пристрій.

Внаслідок пожежі мікроавтобус марки Volkswagen фактично повністю знищений, а автомобіль марки Hyundai частково пошкоджений.

 

Важливо: особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (частина 1 статті 17 КПК України).

Ухвали слідчого судді про обрання підозрюваним запобіжного заходу не набрали законної сили.