Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів адміністративних судів

12 червня 2012, 17:33

12 червня 2012 року, в приміщенні Вищого адміністративного суду України, відбулося засідання ради суддів адміністративних судів. Під час засідання, зокрема, було розглянуто низку кадрових питань.

Як повідомив голова ради суддів адмінсудів Микола Кобилянський, на сьогоднішній день надійшла заява та пакет документів від Євгена Мезенцева на зайняття вакантної посади голови Донецького окружного адміністративного суду. Євген Мезенцев має стаж роботи в сфері права 13 років 9 місяців, в тому числі 7 років і 5 місяців роботи судах. Обіймав посаду судді господарського суду Донецької області, Донецького апеляційного господарського суду (адміністративна посада заступника голови суду), з 24 травня цього року є суддею Донецького окружного адміністративного суду. Рада суддів адміністративних судів потримала кандидатуру Євгена Мезенцева і направила відповідне подання до Вищої ради юстиції.

Крім того, надійшла заява заступника голови Харківського апеляційного адміністративного суду Ольги Сіренко, яка просила внести подання до ВРЮ про дострокове звільнення її з адмінпосади за власним бажанням. Рада суддів адміністративних судів задовольнила заяву Ольгу Сіренко.

Також в ході засідання було розглянуто питання про стан забезпечення окружних і апеляційних адміністративних судів належними службовими приміщеннями та охороною, і про готовність адміністративних судів до розгляду справ, пов'язаних з виборчим процесом чергових виборів народних депутатів України.