Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд міста Києва стягнув до державного бюджету більше 1 млрд грн за узгоджені антиконкурентні дії

13 червня 2024, 13:45

Господарський суд міста Києва визнав недійсним рішення тендерного комітету про визнання переможцем закупівлі робіт із реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулиці Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва («Шулявський шляхопровід») та договір, що укладений за його результатами.

На користь держави стягнуто 1 117 440 774, 48 грн.

Судом встановлено, що під час проведення публічної закупівлі із використанням електронної системи публічних закупівель «Prozorro» за кошти місцевого бюджету були допущені порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які спотворили результати тендеру.

За висновками суду дії одного з відповідачів були спрямовані на порушення встановленого порядку з метою одержання права на укладення договору не на конкурентних засадах, що не узгоджується із законною господарською діяльністю у сфері публічних закупівель.

Такі дії суперечать інтересам держави та суспільства, його моральним засадам, оскільки порушують правові та економічні засади функціонування вказаної сфери суспільних відносин, не сприяють, а навпаки, обмежують розвиток конкуренції у державі.

Рішення Господарського суду міста Києва від 04.06.2024 у справі № 910/20111/23.

Господарський суд міста Києва