Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РСУ підтримала подання про присвоєння судді звання Герой України (посмертно)

11 квітня 2024, 16:50

На засіданні Ради суддів України члени РСУ одноголосно підтримали подання про присвоєння Анатолію Олександровичу Нагорному – судді Веселівського районного суду Запорізької області звання Герой України (посмертно).

Анатолій Олександрович Нагорний - суддя, голова Веселівського районного суду Запорізької області загинув 15 листопада 2023 року, захищаючи Україну на Куп'янському напрямку.

Після повномасштабного вторгнення росії, покинувши домівку, він пішов добровольцем до лав ЗСУ і до кінця виконав свій професійний та моральний обов’язок попри те, що був відряджений для здійснення правосуддя до Жовтневого суду м. Дніпра. 

"За особисті заслуги у забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зразкове виконання службового обов'язку, героїчні дії та виявлені при цьому честь і доблесть підтримати подання про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно)" – вказано в рішенні.

На сайті Президента України петиція про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Державної Прикордонної Служби України, солдату НАГОРНОМУ Анатолію Олександровичу зібрала 25738 голосів.

Рада суддів України