Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада юстиції внесе подання про звільнення судді з посади за порушення присяги

29 травня 2012, 18:33

На засіданні 29 травня 2012 року прийнято рішення підтримати пропозицію члена Вищої ради юстиції від 6 квітня  2012 року про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення НЕМИНУЩОГО Геннадія Леонідовича з посади судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області за порушення присяги, внесену за результатами перевірки відомостей, викладених у заяві Рибачука В.Л. від 5 січня 2012 року, депутатських зверненнях народного депутата України Коржева А.Л. від 9 січня та 9 лютого 2012 року в інтересах Рибачука В.Л.
Крім того, за результатами розгляду пропозицій про звільнення суддів з посад за порушення присяги, дві пропозиції відхилено, затверджено результати дев’яти  перевірок з висновком про відсутність підстав для звільнення 14 суддів з посад за порушення присяги та чотирьох перевірок з висновком про відсутність підстав для відкриття дисциплінарного провадження щодо трьох суддів Вищого господарського суду України та трьох суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Детальніше про рішення Вищої ради юстиції дивіться у розділі «Оперативні результати розгляду питань порядку денного засідань Вищої ради юстиції»

Прес-служба
Вищої ради юстиції