Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП створено робочу групу з розроблення Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді

09 лютого 2024, 10:33

8 лютого 2024 року рішенням Вищої ради правосуддя створено робочу групу з розроблення Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді (кандидата на посаду судді).

Повноваження затверджувати Єдині показники для оцінки доброчесності та професійної етики судді (кандидата на посаду судді) після консультацій з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Радою суддів України та Громадською радою доброчесності з’явилися у ВРП після внесення змін до Закону України «Про Вищу раду правосуддя» у грудні 2023 року.

Розробка та затвердження єдиних критеріїв (індикаторів) для оцінки доброчесності та професійної етики також передбачена Державною антикорупційною програмою на 2023–2025 роки, затвердженою Постановою Кабінету Міністрів України.

Для реалізації вказаних завдань Вища рада правосуддя звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Громадської ради міжнародних експертів, Ради суддів України, Громадської ради доброчесності та міжнародних проєктів з проханням надати кандидатури експертів для включення до складу зазначеної робочої групи.

Голова робочої групи – член Вищої ради правосуддя Олександр Сасевич. У її складі працюватимуть: члени ВРП Сергій БурлаковОлег Кандзюба, Оксана Кваша, Роман Маселко; члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Михайло БогонісАндрій Пасічник; члени Громадської ради доброчесності Олександр ВолошинВероніка Крейденкова; члени Ради суддів України Олена ГанечкоОлег Головенко; заступник керівника Програми (USAID) «Справедливість для всіх» Наталія Петрова та юридичний радник цієї Програми Анна Сухова; керівник компоненту з питань судової реформи Проєкту ЄС «PRAVO-JUSTICE» Володимир Чабан та головна експертка з питань судової реформи цього Проєкту Ольга Срібняк; менеджер Проєкту Ради Європи «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду» Ірина Кушнір; представники Міжнародної організації права розвитку (IDLO) в Україні Денис Зборошенко та Роман Дідик.