Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області

24 січня 2024, 10:47

23 січня 2024 року Вища рада правосуддя тимчасово, до 9 березня 2024 року, відсторонила від здійснення правосуддя суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, а саме проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду чи третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища та одержанні службовою особою такої неправомірної вигоди за такі ж дії.

Нагадаємо, що 12 січня 2024 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області під вартою.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді у вчиненні кримінального правопорушення визначено до 9 березня 2024 року.

Зазначимо, що Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які можуть свідчити, що вказане клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя